Bewindvoering

Geldzaken blijven voor veel mensen lastig en vervelend. En met alle wet- en regelgeving die ons kleine landje rijk is, is dat niet vreemd. De Nederlandse regering verwacht tegenwoordig dat iedereen in staat is om zijn/haar geldzaken zelf te regelen. Een groot aantal mensen kan dit om verschillende redenen echter niet. Of durft zijn geldzaken niet uit handen te geven omdat er geen/weinig vertrouwen is, dat een ander dit wèl kan regelen.

Wij zijn nauw betrokken bij de financiële situatie van al onze cliënten. Hierdoor wordt een vertrouwensband snel(ler) opgebouwd. Ook zijn de lijntjes kort, waardoor u makkelijk contact met ons legt. Zowel voor een eerste (kennismakings)gesprek, als ook in het vervolg van de werkzaamheden. Wij bieden hulp waar nodig en vrijheid waar het kan.

Bij bewindvoering (ook wel beschermingsbewind genoemd) gaat het om de financiële belangen van een cliënt. Niet de persoon zelf, maar zijn eigendommen worden onder bewind gesteld. De hoofdtaak van de bewindvoerder is het beheren van alle zaken die onder bewind zijn gesteld. De bewindvoerder moet hier ook een goede administratie over voeren.

Waarom bewindvoering?

Bewindvoering kan veel zorg uit handen nemen bij mensen die niet in staat zijn om de eigen financiën te beheren, of bij hen die deze cliënten begeleiden. De rekeningen worden op tijd betaald en iedere week wordt leefgeld overgemaakt naar de rekening van cliënt. Daarbij wordt het vermogen van cliënt beschermd.

Voor wie?

Voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn om de eigen financiële middelen te beheren.

Wanneer?

Er moet een indicatie zijn voor bewindvoering. Alleen wanneer de cliënt zelf niet in staat is de eigen financiën te beheren zal de rechter een bewindvoerder aanwijzen. Dit kan zijn vanwege het hebben van lichamelijke en/of geestelijke problemen, of wegens het hebben van problematische schulden of verkwisting.

Hoe lang?

Onderbewindstelling kan tijdelijk zijn of voor onbepaalde tijd plaatsvinden, afhankelijk van de situatie van de cliënt.

Bewind, hoe werkt dat precies?

  Contact Priscilla

  06-28332156
  Ma-Di-Wo-Do: 9:00 - 11:00
  priscilla@triple-abewind.nl
  Postbus 298
        5430 AG  Cuijk

  Contact Anne-Marie

  06-15401200
  Ma-Di-Do-Vr: 9:00 - 11:00
  annemarie@triple-abewind.nl
  Lieskes Wengs 2
        6578 JK Leuth (geen bezoekadres)